2020 Április havi beszámoló

Bevételek és kiadások

Bevételek: 0 Ft

Kiadások

Tréning: 56.020 Ft

Szoftverek, tárhellyel kapcsolatos kiadások: 2.500 Ft

Egyéb kiadások: 0 Ft

Mi történt ebben a hónapban?

(események, projectek haladása)

Depoli webshop

A webshop elindítását egy jó időre eltemettem.
Megérkezett több teszt toll is – amiket még másfél-két hónapja rendeltem, de a koronavírus járvány miatt “kicsit” késtek, és a minőségük mondjuk úgy, hogy némileg kifogásolható. Nem jó a (fa) tollak lakkozása, hajszálrepedések vannak a fán, stb.

Ettől függetlenül érdeklődés és egy konkrét rendelés is befutott, amik mindenképp feldobták a napjaimat, és bizakodásra adtak okot.

Ezekkel együtt ezt a projectet most felfüggesztem egy időre.

Itt meg is jegyzem, hogy mivel nem hirdettem a webshopot, ezért csak az amúgy nem túl acélos Instagram profilról érkezhettek az érdeklődők, ami az Instagrammos marketing fontosságát mutatja napjainkban.

Utólag azért érdekes összeszámolni, hogy teszt termékeket, díszdobozokat és kellékeket bő 50-60.000 Ft értékben rendeltem tesztelési céllal az elmúlt hónapokban. Azért ez így összességében elég meredek, és túl sok is. Egy új webshopnál biztosan nem rendelnék ennyi teszt terméket.

Animáció Stúdió

Sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen ezzel a projettel így a koronavírus járvány közepén. Végül arra jutottam, hogy az ötlet maga jó, de nehéz lenne megtalálni a fizetőképes keresletet rá, és amennyi munka lenne egy-egy videó összevágásával, annyit nem tudnék elkérni, hogy valóban meg is érje ez a biznisz. Így végül ennek is a felfüggesztése mellett döntöttem.

WebReform

Értelemszerűen viszont nem maradhattam új cél, új project nélkül.

Sokat gondolkodtam azon, hogy jelenleg mi az, ami a legkevesebb tőke befektetését igényli, de a tudásom és technikai hátterem többé-kevésbé megvan a munkához. Így jutottam el végül a marketing kivitelezői munkához, azaz weboldalakat fogok építeni.

Mint jó kezdő “vállalkozó”, az első napok fontos kérdése volt, hogy milyen név alatt fusson a dolog.
Viccet félretéve, a kislányunk magánbölcsödébe jár(t, amíg lehetett), és annak az oldala valamikor a kétezres évek közepén készülhetett, és finoman szólva is szar.
Megnéztem még több magánbölcsöde honlapját, és rá kellett jönnöm, hogy ezen szolgáltatók kb. 50%-ának 5-10-15 évvel ezelőtt összetákolt, G-portál szintű honlapja van. Sem design, sem biztonság (SSL az mi?), sem semmilyen szempontból nem tekinthetőek korszerűnek.

Mivel a kislányunk miatt belelátunk az ilyen intézmények aktuális problémáiba, így adta magát a gondolat, hogy akkor rájuk kéne specializálódni, hogy ne vesszek el a kivitelezők tengerében.
Nem állítom, hogy mélyrehatóan ismerem a problémáikat, és azokra 100%-os megoldást tudok kínálni online megjelenés szempontjából, de valahol el kell kezdeni.

Szóval pár nap gondolkodás után megvettem a domaint, és elkezdtem összerakni az oldalt. Az oldal összeállítása egyébként már inkább májusban történik.

Az ötlet: egy e-book lesz a csali termék, ami a magánbölcsödék, magánóvodák online megjelenésére fókuszál, azok hiányosságaira, és persze a lehetséges megoldásokra. Ennek az elkészítése is májusban történik meg.

Konklúzió

Mondhatjuk, hogy az április 100%-ig az újratervezésről szólt, mind a munkában (átállás teljes home office-ra havi néhány napról), mind a magánéletben (14 év alkalmazotti lét után furcsa egész nap a családdal lenni, és egy közel három éves kislány mellett igazán komoly kihívás dolgozni is, és érdemi munkát végezni nap közben…).

A munka és a magánélet mellett a projectjeim is megálltak, és újra kellett gondolnom az ezzel kapcsolatos terveimet. Podcastek
Ebben a hónapban is sok pdcast-et hallgattam. Sok ötletet és motivációt lehet belőlük meríteni. Mindenképp követésre és hallgatásra ajánlom: Biznisz Boyz, Minner, Halottnak a Coach, KKV-FM, E-KER Vekker, Első Bizniszem, Alkalmazottból vállalkozó / Üzlet és utazás, Freelancer Frekvencia, Üzleti Érték, Hypegram podcast